Det monogame blodskamsforhold har i vores part af univers v?ret

Det monogame blodskamsforhold har i vores part af univers v <a href="https://getbride.org/da/caribiske-kvinder/">https://getbride.org/da/caribiske-kvinder/</a>?ret

Teorierne er adskillig plu peger i forskellige retninger

normen i artusinder, men en nuv?rend popularitet via foran det genabne, polyamorose forhold, der angiver i en hel del retninger og underligge forskellige s?rpr?g, er inklusive indtil at genskrive k?rlighedsbiblen. Sammen i kraft af fuld sexolog, fuldkommen dramatiker og alt handfuld polyamorose gor vi balance i lobet af det br?kke ‘op forbindelse.

Safremt vi starter ved hj?lp af at ryge i kraft af i lobet af den halve sandhed, at det moderne, vestlige det offentlige stot er gennemsyret af sted vores kristne kulturarv, er det ikke end underligt, at det faste, monogame parforhold har v?ret normen her i artusinder. De to forstn?vnte mennesker var selvfolgelig monogame indtil t?nderne – n?rmest to inddele bor pag?ldende system, ingen Adam medmindre Eva og vice vers. Ma blev ikke desto mindre folgelig, og ogsa flere forskellige mennesker i det faste, monogame parforhold er blevet efter dem, fristet af sted den forbudte ananas. I l?ngden blev det simpelthen for monotont ved hj?lp af jordoverflade den tosomhed, alene i nirvana. Der matte overga noget nyt. D sandelig er fort?llingen om Adam plu Eva i de kristne samfund blevet skr?keksemplet inden fo, hvilke pinsler der venter mennesket, o det oplade sig friste bor sine alejer, tr?der uden sikken den ubrydelige, todelte amour og lytter oven i kobet slangens hvislen i oret. Smag kun inden fo ordet ”syndefaldsmyten”. Det er ikke ogs for sjov. L?g forklaringen bagdel monogamiens historiske adf?rd i vestlige det offentlige kan trods alt j ikke blot tilskrives kristendommen. Lad os l?gge beslag pa et for?ldre stykker id- kort

Der er naturligvis det biologiske, reproduktive argument, der umiddelbart ikke har den store forklaringskraft. I antropologen G.P. Murdocks store studium af sted forskellige samfunds familiestrukturer, Ethnographic Atlas (1967), var konklusionen, at monogami bare var fremtr?dende i 186 ind testede samfund. Plu det var nemlig ikke godt klaret, at artens overlevelse var eksponeret i de resterende 1045.

Antropologen Jack Goody mener, at udbredelsen af sted monogami i vesten er forbundet med den tidlige historie af sted plovlandbrug. At servicer ploven var et job hvilken manden, plu landbruget var t?tbygget knyttet til ideen bare privat besiddelse. Kernefamilien var for det storsnudet, bade i storrelsesforhold oven i kobet arbejdsdeling plu foran at jordklode kunne daffe i arvelod.

Der er endog evolutionspsykolog Michael Price, der peger i lobet af hyppigheden bor milit?re konflikter ved hj?lp a Europas aff?re. Argumentet er, at de flere forskellige krige kr?vede alt uforanderlig reserve af kampdygtige unge m?nd. Herti er regnestykket simpelt, en herre inklusive 20 koner resulterer i f?rre graviditeter plu dermed f?rre drengeborn end som 20 m?nd i kraft af hver sin ?gtehustru.

Hele sandheden er yderligere kompleks plu allround, endn fuld s?rskilt debatindl?g kan rumme, endda uanset hvorfor og hvorlede monogamien har fuldvoksen sig i vores reservedel af jorden, tyder meget pa, at den i afregningsdag er udfordret. Eller i hvert styrt inden fo adgangsvej et nyt sted ud. F.eks. urviser fuldfort statistik siden amerikanske Institute fortil Family Studies, at antallet af sted dansepar i klippe ‘op parforhold, og den generelle positive standsning via foran br?kke ‘op relation er steget i lobet bor de sidstn?vnt 4-5 generationer. Alt efter et studium fra YouGov til side konkluderede, at der blandt Millennial-generationen er aldeles udtalt begre af sted, at det polyamorose/abne proportion eksisterer pa et spektrum, plu at kun om halvdelen af de adspurgte i den sl?gtle dermed betegner sig alene da fuldst?ndig monogame.

Fol skal derfor i hvert fald se dristighed ma l?nger kulturelle argumenter

Det er dog konstant meget sv?rt at anse for konkrete addend pa den he stigende imodekommenhe overfor ”alternative parforholdstyper”, der ligger uden hvilken det rent monogame, i fuld gammeldansker kontekst. Hvilken at belobe sig til klogere inden fo udviklingen har jeg folgeli talt tillig inklusive Sara Skaarup, sexolog, parterapeut og forfatter i tilgif ibland andet bogen K?rlighedskontrakten – folde ‘ud forhold v? opfattelse indtil skik og brug.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *